Scheduling: Maak een Schedule

OPMERKING: Tijdens de nachtelijke onderhoudsroutine worden de ruwe gegevens van de hele dag opnieuw van de lokale harde schijf naar de SQL-database gesummariseerd. In het geval dat de SQL-database wordt gestopt en opnieuw wordt opgestart tijdens de dag, zorgt het opnieuw inlezen van de gegevens ervoor dat de SQL-database de volledige set van ruwe gegevensbestanden heeft. Rapporten zijn gebaseerd op de gegevens in de SQL-database. Wij raden je aan uw rapporten in te plannen na de nachtelijke onderhoudsroutine, dat wil zeggen na 2:00 uur, om er zeker van te zijn dat de rapporten gebaseerd zijn op de ruwe data van de hele dag.

Om een gepland rapport te genereren

1. Maak een rapportage schedule.
  2. Voeg rapporten toe aan een schedule.

Maak Report Schedule

OPMERKING: Je moet een schedule maken en dat schedule opslaan voordat je rapporten aan dat schedule kunt toevoegen.

Om een schedule te maken voor MiContact Center rapporten volg de onderstaande stappen:

1. Ga met de muis over Reporter en selecteer Scheduled Reports.

2. Klik in het tabblad Report Schedules op Next>>

3. Bij Schedule name voer je de naam in van het schedule
  4. Bij  Schedule will run selecteer je de frequentie van het schedule, bijvoorbeeld elke dag, elke woensdag of het begin van de maand. Wanneer je de dag selecteert, worden alle rapporten die bij het schema horen die dag, elke week gegenereerd.
  5. Bij at selecteer je het tijdstip in waarop het schedule uitvoert dient te worden. Als je bijvoorbeeld woensdag om 14:30 uur selecteert, worden alle rapporten die aan het schema zijn gekoppeld elke woensdag om 14:30 uur gegenereerd.
    OPMERKING: Wij raden je aan uw rapporten in te plannen voor na 2:00 uur, om er zeker van te zijn dat de rapporten gebaseerd zijn op de ruwe gegevens van de hele dag.
  6. Bij Reports time span slecteer je de tijdspanne waarover je wilt rapporteren.
    Voorbeeld: Als je Year to date selecteert, omvat het rapport alle dagen van 1 januari tot de huidige datum. Als je kiest voor From given start date to current date, dan produceert je de rapporten voor bijvoorbeeld uw boekjaar.
  7. Klik op de Ditribution tab:

8.  Om het rapport te e-maieln slecteer de Email the report to check box, en selecteer de ontvangers.
    Opmerking: Lees hier hoe je contacten toevoegd
  9. Klik op Save.
    De datum en tijd  waarop dit schedule uitgeveord zal worden staat vermeld bij Schedule will run on
  10. Voeg rapporten toe bij het tabblad Reports

Maak een User Report Schedule

Wanner je naar Reports -> Scheduled Reports gaat is er nog een 2e tabblad: User report schedule

Hiermee kan je schedules maken om rapporten rechtreeks naar agenten, medewerkers of groepen te versturen.

Klik in het tabblad User report schedule op Next>> en volg de stappen zoals eerder beschreven staan voo rhet tabblad Report Schedules

Volgende stap: Voeg rapporten toe aan een schedule.