06. Uitgaande oproepen vanuit Ignite

Met Ignite kan je eenvoudig een uitgaande telefonische oproep/conversatie opzetten.

1. Klik rechtsboven naast de Avatar op de telefoon icon.

2. Voer in het search veld een naam of nummer in. De resultaten worden geladen en als een nummer niet bekend is in het systeem komt deze bovenaan te staan:

3. Selecteer het contact of nummer uit de lijst. Dit opent het contact en klik op het blauwe telefoon icoontje:

4. Ignite zal nu een uitgaande oproep/conversatie opzetten naar het gekozen contact of nummer.

• Als je werkt met een Desk Phone zal het mitel toestel direct de verbinding opzetten
  • Als je werkt met een External Number zal Ignite eerst een gesprek opzetten naar je mobiel, na beantwoording op de mobiel zal de Ignite uitgaand bellen naar de oproepbestemming
  • Als je werkt met de MiCollab SIP Softphone zal Ignite eerst het gesprek opzetten naar de MiCollab app. Na beantwoording op de mobiel zal de Ignite uitgaand bellen naar de oproepbestemming

Met welk apparaat er uitgaand gebeld zal worden is afhankelijk van de gekozen optie bij het inloggen in Ignite. Dit is ook in te zien en te wijzigen onder: Options -> Phone:

Uitgaande nummerweergave

Bij het plaatsen van een uitgaande oproep is er een knop 'From'. Naast deze knop is te zien met welk nummer er naar buiten gebeld gaat worden. IN onderstaand geval is dat: +31880222051:

• Klik op 'From' om een lijst te zien van beschikbare uitgaande nummerweergaves
  • Selecteer het gewenste uitgaande nummer en nu zal het gekozen nummer naast de 'From' knop weergegeven worden.
  • Ook zou je een nummerweergaven kunnen kiezen uit de beschikbare knoppen onder de 'From' knop.

TIP: Onder Options-> Customization kan je de optie 'Remember last CLIP' aanvinken zodat het laatstgekozen uitgaande nummer onthouden zal worden