04. Boards - Widgets toevoegen, aanpassen en verwijderen

Widgets

Widgets zijn eigenlijk kaartjes, tiles of vlakken op het dashboard die de waardes weergeven van de gekozen data. Een handige manier om overzichtelijk de dashboard informatie weer te geven en eenvoudig aan te passen.

1. Open een Board en klik op een lege plek op het board waar een plus-icoon verschijnt en klik daarop:

2.  Aan de rechterkant verschijn een keuze Select a statistic:

De te kiezen categorieen zijn:

• Agents - Deze bevatten widgets over de individuele agenten / collega's
  • Queues - Hier zijn de widgets te vinden over de Queues / Wachrtrijen
  • Service Level - De widgets om Service Levels van de Queues weer te geven
  • Media - Zelf te kiezen tekst of plaatjes om toe te voegen aan het board

3. In dit voorbeeld kiezen we voor de categorie Queus en selecteren we Answered Conversations uit de lijst met te kiezen widgets:

TIP: Een volledige lijst met uitleg van de widgets is hier te vinden

4. Enkele of combinatie - Nadat er een keuze is gemaakt voor een widget, volgt de keuze van de weergave van enkele of meerdere wachtrijen:

En kiezen we voor de wachtrij die we willen laten zien in de widget:

5. Periode - We vervolgen met het kiezen van een ‘timeslot’ zo valt te kiezen uit: Vandaag, de laatste 15 minuten, het laatste uur of de huidige waarde

6. Waarde Type - Kies een waarde type. De widget kan drie type waarde aangeven: Aantallen, percentages en tijdsduur:

Het kan zijn dat een waarde type niet beschikbaar is voor de gekozen widget

7. Weergave Type - De widget kan op vier verschillende wijze de waarde weergeven: Getal, Getal, Dashboard meter en als historische grafiek:

8. Alert (Optioneel) - Voor elke widget afzonderlijk kan een alert worden ingesteld. Hiermee zorg je ervoor dat waardes buiten een bepaalde norm extra opvallen. De widget zal, in onderstaand voorbeeld, rood kleuren indien de waarde meer dan 5 zal zijn:

Het kan zijn dat niet alle varianten voor elk widget beschikbaar zijn.

Alerts zijn ook in te stellen op percentage en tijdsduur indien deze als ‘Waarde type’ is gekozen. Er kan gekozen worden uit: ‘groter of gelijk aan’ of ‘kleiner of gelijk aan’.

9. Klik op Create Card en de widget verschijnt op het Board:

Herhaal de bovengenoemde stappen om meerdere widgets toe te voegen totdat de gewenste data vertegenwoordigd is op het Board

De waarde van de widget op een board in bewerk-modus is altijd nul. Door de URL,  die op te halen is door op  te klikken, te openen in een nieuw venster of tabblad zal er pas een waarde worden getoond.

TIP: Lees hier meer over het Design en Layout van een Board en Widgets

Widget aanpassen

Selecteer de widget van het board die je wilt wijzigen en aan de linkerkant zijn de aanpassingen door te voeren op dezelfde wijze als bij het aanmaken van een nieuwe widget:

Widget verwijderen

Selecteer de widget van het board en klik bovenin op het prullenbak icoontje: