Storavox architectuur en beveiliging

Architectuur

De Storavox Cloud Recorder is een cloud dienst van leverancier Bumicom en verzorgt opname van gesprekken op het Mitel platform dat One middels de Secure Recording Connector op een Mitel Border Gateway.

Met de Secure Recording Connector kunnen inkomende, uitgaande en interne gesprekken van specifieke toestelnummers automatisch worden opgenomen. Storavox registreert op basis van de Mitel toestelnummers zodat ook de recording van Mitel ACD agents en Hot Desking wordt ondersteund. De opnames van de telefoongesprekken worden aangevuld met metadata (richting, telefoonnummers, wachtrijnummers) vanuit Mitel MiTAI.

Het datacenter van Voys en de Storavox Cloud Recorder, worden gekoppeld door middel van een IPsec VPN verbinding.

Capaciteit

Recording capaciteit

De capaciteit en licentiestructuur voor call recording is gebaseerd op het aantal gelijktijdige opnames. Het aantal wordt bepaald aan de hand van de benodigde recording capaciteit. Het aantal licenties kan eenvoudig worden opgeschaald.

Storage capaciteit

De opnames worden versleuteld opgeslagen (AES 256 bit encryptie) en voorzien van een fingerprint (SHA-2) ter voorkoming van misbruik of manipulatie. De opnames worden gecomprimeerd opgeslagen (compressie van G.711 64 kbit/s naar MS-GSM 13,3 kbits/s).

Voor de Storavox Cloud Recorder is standaard de volgende storage capaciteit beschikbaar:

Item Storage capaciteit Uren audio (MS-GSM compressie)*
3000901 Storage 100GB ≈ 16.000 uren
3000902 Storage 2500GB ≈ 40.000 uren
3000903 Storage 500GB ≈ 80.000 uren
3000904 Storage 1TB ≈ 160.000 uren
3000905 Storage 2TB ≈ 320.000 uren

Tenant

Elke tenant heeft een eigen database ten behoeve van metadata & configuratie en heeft een eigen encryptiesleutel ten behoeve van de beveiliging van opnames. De organisatie heeft via HTTPS (TLS1.3) toegang tot haar eigen omgeving via https://cloudrecorder.nl/naam_van_de _organisatie.

Voor eindgebruikers is de toegang tot het portaal op basis van gebruikersnaam en wachtwoord met 2FA of externe authenticatie op basis van SAML V2 in te richten.

Beveiliging

Het Storavox systeem biedt uitgebreide beveiligingsmaatregelen:

VPN tunnel:

• IPsec VPN verbinding tussen Voys en Bumicom datacenter voor de recording

Het Storavox systeem biedt uitgebreide beveiligingsmaatregelen:

• Beveiligd terugluisteren (HTTPS)
  • Versleuteling van opnames (AES encryptie 256 bit)
  • SHA-2 fingerprint
  • Request to Play
  • Audit Trail

Interne authenticatie

• Login op basis van gebruikersnaam en wachtwoord
  • Login policies
  • Vier ogen principe
  • 2FA (two factor authentication)

Externe authenticatie

• SAML V2 of 2FA

Per gebruiker wordt een individueel of groep gebaseerd profiel ingericht met specifieke rechten voor:

• Zoeken & beluisteren van gesprekken
  • Evaluatie van gesprekken (indien QM afgenomen wordt)
  • Export van gespreksopnames
  • Rapportage
  • Toegang tot specifieke gesprekken op basis van metadata etc.