MS Teams Connector: Gebruiker handleiding

1. Introductie

In dit document wordt ervan uitgegaan dat je al bent ingesteld om Teams te bellen en wordt beschreven hoe je Click-to-Dial kunt instellen, zodat je op telefoonnummers op webpagina's kunt klikken en Microsoft Teams automatisch kunt bellen.

2. Click to Dial configuratie

De PBX weet niet wanneer oproepen in de wacht worden gezet, dus geen aangepaste wachtmuziek wordt voor de beller afgespeeld.

Er zijn drie stappen om Click to Dial op jouw pc te activeren:

• Zorg ervoor dat Click To Call for Skype For Business niet is geïnstalleerd
  • Stel Microsoft Teams in als de standaardapp om te bellen
  • Installeer een browserplug-in om telefoonnummers klikbaar te maken

2.1 Zorg ervoor dat Click to Call voor Skype For Business niet is geïnstalleerd

• Sluit alle browservensters en tabbladen.
  • Selecteer vanuit jouw systeeminstellingen Programma's toevoegen / verwijderen.
  • Selecteer in de weergegeven lijst Skype voor Bedrijven, indien vermeld, en verwijder deze eerst.
  • Selecteer vervolgens Skype voor bedrijven Klik om te bellen en klik op Verwijderen.

2.2 Stel Microsoft Teams in als de standaardapp om te bellen

• Ga naar jouw systeeminstellingen en selecteer Standaard apps.
  • Blader omlaag naar de onderkant van de lijst en selecteer Kies standaard-apps op protocol.

Blader door de lijst met protocollen om TEL te vinden en stel dit in op Microsoft Teams:

2.3 Installeer een browserplug-in om telefoonnummers klikbaar te maken

Afhankelijk van jou browser moet je mogelijk een plug-in installeren om telefoonnummers in klikbare links te veranderen. Er zijn veel verschillende plug-ins beschikbaar en hoewel we hieronder enkele voorstellen, zijn we er niet aan verbonden en kunnen we niet verantwoordelijk worden gehouden voor hun tekortkomingen.

Browser

Status

Microsoft Edge

Ingebouwde functionaliteit, geen plugin nodig

Internet Explorer

Niet beschikbaar

Google Chrome

Plugin Vereist. Suggestie SIP Click to Call

(selecteer tel:NUMBER in het configuratie menu)

Firefox

Plugin Vereist. Suggestie TelNowEdge Click-to-Call

3. Click to Dial ingebruikname

Wanneer je een telefoonnummer op een webpagina ziet, kun je er met de linkermuisknop op klikken om de oproep via Teams te plaatsen. Mogelijk word je gevraagd of je MS Teams wilt starten en of je dit als standaardactie wilt gebruiken.

Je zou dan een dialoogvenster moeten zien met de vraag: 'Wilt u dit nummer bellen?'

4. Opmerking

Sommige websites kunnen nummers bevatten met spaties tussen cijfers, en dit kan ertoe leiden dat ze in sommige browsers niet correct bellen.