Presence privacy instellingen

Je kan je aanwezigheidsinformatie beheren (dynamische status, chat-status, telefoniestatus, videobes- chikbaarheid en kalenderadviseur) om wel of niet aan andere gebruikers te tonen. NOTE: Presence Privacy is alleen beschikbaar als Presence Privacy is ingeschakeld door de beheerder of door Voys One om het systeem.

Om de presence privacy-instellingen te beheren:

1. In het MiCollab Client navigatiemenu selecteer je Instellingen -Presence Privacy.
  2. Om de aanwezigheidsinstellingen te wijzigen:
    • Schakel de instelling Toon presence in en klik op OK om de aanwezigheid toegestaan-lijst te resetten. Dit zal de privacy-informatie aanwezigheid resetten en je aanwezigheid wordt getoond aan alle gebruikers in het bedrijf.
    • Schakel de instelling Toon presence uit om gebruikers aan de lijst aanwezigheid toegestaan toe te voegen. Je krijgt de opties om gebruikers tot te voegen aan jouw lijst met mensen die zullen zien of je aanwezig bent of niet.
      • Als je contacten wilt toevoegen aan de aanwezigheid toegestaan-lijst, tik je op meer () > Contacten Toevoegen of tik je op het plus pictogram. Dit staat alleen de gebruikers in de lijst toegestane aanwezigheid toe om jouw presence / aanwezigheidsinformatie te bekijken.
      • Om contactpersonen uit de lijst toegestane aanwezigheid te verwijderen tik je op meer > Verwijderen en selecteer de contactpersonen die verwijderd moeten worden en tikt dan op Gereed.

NOTE: De statusindicator van een gebruiker, met de instelling Toon presence op Uit, toont Status onbekend met een grijze cirkel (aanwezigheidsindicator) aan de andere contactpersonen behalve contacten uit de lijst van toegestane aanwezigheid.

Contactpersonen die niet op de lijst toegestane aanwezigheid staan, kunnen nog steeds een gesprek of chat met die gebruiker starten.

Om inzage aanwezigheid aan te vragen:

Als een gebruiker de instelling Toon Presence op Uit heeft gezet, kunnen andere gebruikers de gebruiker vragen de aanwezigheidsinformatie te mogen bekijken.

Open de kaart van de contactpersoon waarvan de aanwezigheidsgegevens moeten worden bekeken, druk en houdt vast in de lege ruimte en selecteer Aanvraag voor tonen van presence. Je kan ook de kaart van de contactpersoon openen en Aanvraag voor tonen van presence selecteren in het meer ()menu.

Om gebruikers toe te voegen aan de lijst toegestane aanwezigheid:

• In het MiCollab Client navigatiemenu:
  • Selecteer Instellingen > Presence privacy
  • Klik op het meer ()menu. en selecteer Contactpersonen Toevoegen. Je kan ook op het Plus pictogram tikken om contactpersonen toe te voegen.
  • Selecteer de toe te voegen contactpersonen en klik op Gereed.
  • Nadat een contactpersoon een verzoek heeft verstuurd, krijgt de gebruiker op het startscherm een melding om ofwel te Accepteren of Af te wijzen.
  • Klik op Accepteren om de contactpersoon toe te voegen aan uw aanwezigheid lijst.
  • Klik op Afwijzen om bekijk aanwezigheidsverzoek af te wijzen.

NOTE: MiCollab for Mobile Client geeft een realtime melding weer wanneer iemand om aanwezigheidsinformatie vraagt. Pushmeldingen worden op het apparaat weergegeven, zelfs wanneer de Client op de achtergrond draait of het apparaat is vergrendeld.

Open de kaart van de contactpersoon, druk en houdt vast in de lege ruimte en selecteer Aanwezigheid Delen met. Je kan ook de contactkaart openen en Deel presence met selecteren in het meer ()menu. De contactpersoon wordt automatisch toegevoegd aan de lijst toegestane aanwezigheid.

Om gebruikers te verwijderen uit de lijst toegestane aanwezigheid:

• Open de kaart van de contactpersoon, druk en houdt vast in de lege ruimte en selecteer Verwijder Presence. Je kan ook de kaart van de contactpersoon openen en Verwijder Presence selecteren in het meer ()menu. De contactpersoon wordt automatisch verwijderd uit de lijst toegestane aanwezigheid.
  • In het MiCollab Client navigatiemenu:
    1. Selecteer Instellingen> Presence Privacy.
    2. Klik op het meer ()menu en selecteer Verwijderen.
    3. Selecteer de contactpersonen om te verwijderen en klik op Gereed.