Chatfuncties

NOTE: De MiCollab Client applicatie moet zijn ingelogd om chats en chatmeldingen te ontvangen. De applicatie kan op de achtergrond worden uitgevoerd (open en niet zichtbaar), maar als de applicatie wordt afgesloten ontvang je geen meldingen meer.

Indicaties tijdens het typen van chats

Wanneer een deelnemer tijdens een individuele-of groepchat begint te typen, dan zorgt MiCollab Client voor een visuele indicatie voor de andere chat deelnemers dat deze persoon aan het typen is.

Chatgeschiedenis

Het Chat-scherm geeft een overzicht van de individuele- en groepscontactpersonen met wie je hebt gechat. Elk item in de lijst geeft ook de datum en tijd aan van het laatste chatbericht dat werd verzonden naar of ontvangen van die contactpersoon. Als je een item in de lijst selecteert, dan wordt het chatscherm voor die persoon of groep contactpersonen geopend waarin berichten uit eerdere gesprekken worden weergegeven, met het tijdstip van de dag en in het bovenste lint de datum van elk chatbericht.

Een 1:1-chat initiëren

Een 1:1-chat met een contactpersoon initiëren:

1. Tik in het navigatiemenu op Chat om de recente chatgesprekken te bekijken en selecteer vervolgens een chat. OF Tik of druk lang op een contactpersoon's avatar en kies het Chat pictogram.
  2. Typ een bericht in het tekstgedeelte. Je kan ook een bericht uit bestaande chats kopiëren en plakken.
  3. Tik op Verzenden.

Start een groepchat

Je kan een uitnodiging voor een groepchat versturen om te chatten met meer dan één persoon tegelijk.

1. Tik in het navigatiemenu op Chat om de recente chatgesprekken te bekijken en selecteer vervolgens het menu rechtsboven en kies Nieuw:
  2. Zoek de contactpersonen op die je wil toevoegen aan de groepchat en klik op Gereed:
  3. Start nu met typen van de chatberichten

Vanuit een 1:1-chat een groepchat initiëren

1. Open de individuele chat.

2. Klik in het meer ( ) menu op Toevoegen.

3. Voeg de contactpersonen voor de groepchatsessie toe en klik op Gereed om de groepchatsessie te starten.

NOTE: Nadat een groepchat is opgestart vanuit een 1:1-chat kunnen de nieuwe deelnemers de vorige gespreksgeschiedenis niet zien.

NOTE: Als je een nieuwe MiCollab Client start terwijl er al een chat wordt uitgevoerd bij een andere Client, zijn de interacties via chat niet zichtbaar bij de nieuwe Client, aangezien de chatsessie al is gekoppeld met de vorige client. Voor een nieuwe chatsessie die door de nieuwe Client wordt gestart, zijn inkomende berichten zichtbaar op beide Clients, terwijl uitgaande berichten alleen zichtbaar zijn op de Client van waaruit de berichten worden verzonden.