MiCollab Client Basics

Met MiCollab Client kan je:

• De telefoon vanaf je bureaublad bedienen: oproepen plaatsen, beantwoorden en tijdens een gesprek functies activeren.
  • Dynamische Status bedienen om oproepen door te schakelen, overal en altijd.
  • Individueel of in een groep chatten.
  • voicemailberichten doornemen.

Overzicht MiCollab for Mobile Client

Het hoofdvenster: van MiCollab for Mobile Client bestaat uit drie gedeelten:

A Startscherm—Geeft de recente chats, gesprekken, sneltoetsen die zijn toegevoegd aan de startpagina weer.

B Linker menu — Geeft het standaard navigatiemenu voor MiCollab Client weer. Je ziet alleen de functies waarvoor je een licentie hebt. Deze wordt ook wel het MiCollab navigatiemenu genoemd

C Rechter menu — Geeft je persoonlijke gegevens, aanwezigheidsstatus, beschikbaarheid en een softphone-schakelknop weer.

Startscherm

Het displaymenu toont de recente chats, gesprekken, sneltoetsen die zijn toegevoegd aan de startpagina.

Linkermenu

Startscherm

Op het Startscherm kan je heel handig veelgebruikte contactpersonen, website-adressen, eigen verkort kiezen-nummers en MiTeam-streams opslaan.

Het Startscherm kan je aanpassen door rechtsboven op het menu te klikken:

• URL toevoegen -  Gebruik om een URL toe te voegen voor het lanceren van een webbrowser.
  • Verkort kiezen-nummer toevoegen -  Gebruik om een snelkiesnummer toe te voegen.
  • Contact toevoegen - Gebruik voor het toevoegen van een zakelijke contactpersonen.

NOTE: Je kan geen persoonlijke contactpersonen toevoegen aan de startpagina.

• Nieuwe groep - Gebruik om een nieuwe groep te maken en toe te voegen aan de startpagina voor eenvoudige toegang.
  • Groep toevoegen - Hiermee voeg je een bestaande groep toe aan de startpagina voor eenvoudige toegang.
  • Stream toevoegen - Hiermee voeg je een bestaande MiTeam-stream toe aan de startpagina voor eenvoudige toegang.

Klik op Bewerken om items van de home-pagina opnieuw te bestellen of te verwijderen van de startpagina.

Contacten

De pagina contactpersonen stelt je in staat de contactpersonenlijst te doorzoeken om snel te vinden met wie je wilt communiceren. En toegang tot alle groepen, privécontacten en bedrijfscontacten.

Chat

Met de Chat-functie kan je real-time contact opnemen met andere MiCollab-contactpersonen of -groepen. In de chatweergave zie je links op het scherm alle actieve chats en rechts de geselecteerde chat-thread. Alle chats die door de actieve Client worden ontvangen, worden weergegeven totdat ze worden verwijderd.

MiTeam

MiTeam bevat een vaste samenwerkingsruimte voor teamgesprekken, inhoudelijke samenwerking, projectmanagement en vergaderingen. Met behulp van de mogelijkheid MiTeam Meet in de MiCollab Client (PC, Mac, en Web Client) kan je applicaties of schermen delen om samen te werken met andere MiCollab- of gastgebruikers in de vergadering. MiTeam is een gelicentieerde functie binnen MiCollab. Neem contact op met de systeembeheerder voor meer informatie over het configureren van MiTeam.

Oproepengeschiedenis

Onder deze functie zie je alle oproepen die je hebt gekozen, ontvangen en gemist. Als je een nummer uit de oproepengeschiedenis wilt bellen, beweeg boven de contactpersoon om het telefoonpictogram te selecteren.

Voicemail

Hiermee kan je voicemailberichten afspelen of verwijderen. Je kan voicemailberichten ook in een e-mail doorsturen. Tijdens het afspelen kan je het bericht met de sleepbalk vooruit- en terugspoelen.

Toetsenbord

Hiermee kan je vanuit MiCollab for Mobile Client nummers bellen of verbinding maken met vergaderingen.

Instellingen

Je kan de volgende instellingen bepalen:

Algemeen Geeft mogelijkheid om wachtwoord te veranderen, het tijdformaat in te stellen, diagnostische logboeken te versturen of te verwijderen en om reset naar fabrieksinstellingen te gebruiken.
Voicemailinstellingen

Geeft mogelijkheid om de mailbox-PIN te veranderen.

Oproepinstellingen

Hier kan je de oproepmodus instellen.

Status beheren

Hier kan je de Dynamische Status wijzigen, toevoegen, bewerken of verwijderen.

Locaties

Hier kan je locatiegegevens toevoegen, bewerken of verwijderen. Hiermee word je dynamische status automatisch bijgewerkt op basis van de locatie.

Agenda-integratie

Biedt automatische updates voor de Dynamische Status op basis van agenda-items in Google Agenda, Microsoft Exchange, Outlook of Lotus Notes.

Schema's

Hier kan je schema’s beheren naar aanleiding waarvan de Dynamische Status wordt bijgewerkt.

Over

Geeft informatie over de app, Documentatie-link, Licenctie-overeenkomst voor eindgebruikers, en de versies van de MiCollab Client-MiCollab Server.

Rechter menu

Met de rechterlade kan je de softphone inschakelen, je aanwezigheidsstatus instellen en een persoonlijke boodschap toevoegen.