Klik en bel voor MiCollab

Met een aantal instellingen is het mogelijk om vanuit je Chrome browser op je computer te klik en bellen via MiCollab. Dit kun je als volgt instellen.


Voor Windows, MacOS en Linux – Plugin installeren in Chrome

De Telephone number detection plugin zorgt er voor dat alle telefoonnummers op webpagina’s callto links worden. Je kunt deze plugin installeren door op deze link te klikken en vervolgens op Toev. aan chrome te klikken.


Er verschijnt nu een nieuw icoontje rechtsboven in het Chrome venster. Klik hierop met de rechter muisknop en ga naar Opties. Selecteer hier het callto: protocol.


Het is nu mogelijk om nummers aan te klikken in je webbrowser en MiCollab te laten bellen met je softphone, mobiele telefoon of vaste telefoon.


Voor MacOS – PopClip installeren

PopClip is een tool voor MacOS waarmee je tekst kunt selecteren en hier een actie aan kunt koppelen. Je kunt dit tooltje downloaden op de website van de ontwikkelaar.


Na het installeren heb je nog de Call extensie nodig, deze kun je op deze pagina vinden. Het gedownloade bestandje open je en vervolgens is de extensie toegevoegd aan PopClip.


Als je nu ergens een telefoonnummer selecteert op je Mac verschijnt er automatisch een telefoonhoorntje bij. Hier klik je op om het nummer in MiCollab te plakken. In MiCollab druk je nog één keer op Enter, je toestel begint nu met bellen.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.