Inloggen als ACD gebruiker op MiCollab 7.3 (legacy)

Deze handleiding is bedoeld voor MiCollab 7.3 op een Windows PC.

Inloggen op de softphone als ACD medewerker gaat als volgt:

Je opent MiCollab en klinkt linksboven op je naam, vervolgens klik je op Configuratie.

Je gaat nu naar Instellingen van softphone, hier moet je het vinkje “Gebruik telewerker voor softphone” aanzetten en de telewerker-gateway moet in veel gevallen vmbg1100.micollab.nl zijn. In dit scherm kun je ook je audioinstellingen goed zetten, dit hangt van de gebruikte hardware af.

Daarna moet je de ACD SoftPhone activeren, zie het screenshot hieronder.

Daarna moet de gebruiker nog inloggen op de softphone, dit doe je door op het hoorntje met de drie streepjes te klikken. Daarna klik je met de rechtermuisknop op ACD Login, hier kies je voor Hot-desk in.

Je moet nu inloggen met de volgende gegevens: Basis-DN, dit is je eigen interne nummer met een sterretje er tussen. In dit geval dus 7*28. Pincode is je normale interne nummer (728 in dit geval). Daarna klik je op Hot-desk in.

Nu moet je nog je actieve apparaat selecteren. Dit moet je ACD Login zijn. Vervolgens werkt je softphone.